Tancament del conducte arterios presistent al gos(CAP)

El conducte arteriós persistent és una de les patologies cardíaques congènites més freqüents en el gos i consisteix en la persistència d’una comunicació entre l´artèria aorta i l´artèria pulmonar. En gossos normals aquesta estructura es tanca de manera natural en els primers dies de vida. Si el tancament no s’efectua, la seva persistència sol causar insuficiència cardíaca i mort en els primers anys de vida per a gran part dels gossos afectats.

Si es detecta des de les primeres visites al veterinari mitjançant la auscultació d’un buf cardíac i la correcta valoració per part d’un cardiòleg, és l’única patologia cardíaca en el gos que es pot solucionar definitivament mitjançant el tancament d’aquesta comunicació.

Actualment, aquest procediment es pot fer de manera mini-invasiva a través de l’implant d’un dispositiu vascular mitjançant catèters introduïts per l’artèria femoral. Aquesta tècnica permet obtenir un percentatge d’èxit elevat amb una incidència de complicacions molt baixa i es considera en l’actualitat la tècnica d’elecció per al tractament d’aquesta patologia.

Molt pocs centres de referència de cardiologia a Europa tenen totes les condicions i el personal especialitzat per a l’execució d’aquest procediment.

Per a més informació o preguntes no dubti en contactar a través de carvet@urgenciesveterinaries.com

SURVET Veterinaris Barcelona

SURVET Veterinaris Barcelona